Week Zonder Vlees
Bucatini alla trapanese
De makkelijkste maar ook lekkerste vegetarische pasta die er maar bestaat. Bucatini is iets dikker dan de normale spaghetti: “buca” betekent holte in het Italiaans. Daardoor heeft de saus alle ruimte om zich te verspreiden. De trapanese-saus is de Siciliaanse manier om pesto te maken: deze keer niet met pijnboompitten maar amandelen en tomaten.
Ingrediënten voor 4 personen:
- Spaghetti
- zout,peper
- 150gr amandelen, liefst hele
- teentje knoflook
- verse basilicum (heel plantje)
- 150gr geraspte pecorino
- 600gr tomaten
- olijfolie
Bereidingswijze
Bereid de bucatini.
Verwarm de amandelen in een pan en maal ze vervolgens fijn met staafmixer.
Maal de knoflook en daarna de basilicum fijn in een vijzel en voeg ze toe aan de amandelen.
Voeg ook 2/3 van de gemalen pecorino en een scheut olijfolie toe met zout en peper naar smaak.
Voeg de tomaten toe aan het mengel en nog 1 keer de staafmixer door alles heen waardoor je een saus krijgt. Mix het mengsel met de gekookte bucatini. Rest van pecorino op tafel en smullen maar!
Start your meat-free future!
Leave a Comment